Papucsok

Nyaralás [+]

2010. április 14. 6:07 / Papucsok blog

Kaszab Ádám kiadta az ukázt: holnap reggel ötkor indulás!

Öttagú volt a család (papa, mama, három lány), sátorozni készültek a horvát tengerpartra, két hétre. Több vekkert is beállítottak.

Éva riadt elsőként, fél hatkor.

Rettegve ébresztgette urát.

A férfi már csukott szemmel őrjöngött: ő megmondta, hogy kérjenek telefonos ébresztést, de sose veszik komolyan a tanácsait. A kiabálásra a lányok is kipattantak ágyukból, s elfoglalták mindkét fürdőszobát. Éva azt sem tudta, hová kapjon, s közben még dühöngő férjét is csitítgatnia kellett.

Hétkor megkezdték a csomagok kihordását. A csomagtartó pillanatok alatt megtelt, s az utánfutó is szépen dagadozott. Nyolckor betuszkolódtak a Wartburgba, ám hiába volt a jármű már négyütemű, Buda legmeredekebb utcácskáján - ott lakott a Kaszab család - nem bírta felvontatni iszonyú terhét. Kilencig próbálkozott Ádám egyesben, utasok és a sátorvasak nélkül, de nem ment. A családfő angol barátjára gondolt, ki egyszer luxusautójával 70 mérföldes sebességgel lőtt ki a házuk elől, s a környékbeli kutyások ösztönösen ölbe kapták ebeiket a tovatűnő ezüstcsoda láttán.

Az utca nem csak meredek, de zsák is volt, végében 117 lépcsőfokkal. Ezen hordták le a lányok és Éva az immár teljesen kipakolt jármű tartalmát. Harmadszor is elszakadt Ádámban a cérna - éktelen üvöltözésbe kezdett az utca közepén -, amikor észrevette, hogy mit rejtenek az utazótáskák. A csata hamar eldőlt: a vasalót, hajsütővasat, CD-lejátszót otthon kellett hagyniuk az élénken tiltakozó fehérnépeknek. A szópárbaj végén a férfi vörös fejjel hörögte: "Éva, ha útközben meg mersz szólalni, kihajítalak az autóból! Amíg a határhoz nem érünk, csöndben maradsz!"

Féltizenegykor indultak el a lépcső alól. A kocsiban teljes csönd honolt. Szépen gyűrték a kilométereket.

Már vagy ötvenet is megtettek, mikor Ádám rosszat sejtve megkérdezte: "Melyik autópályán vagyunk?" Senki sem mert válaszolni. A következő tábla Hatvan és Salgótarján felé jelezte a kitérőt.
Este hatra értek a horvát határra, s éjjel kettőre a kempingbe. Akkor kezdtek sátrat verni.

Csodálatos két hetet töltöttek együtt.

 

Cimkék: nyaralás

Nationalelf [+]

2010. április 7. 6:03 / Papucsok blog

Mottó: Futball = Huszonkét ember kerget egy labdát, és a németek győznek.

"Ha elvállalod, elválok!" Ezt az sms-t kapta Ádám Évától. A nő a kozmetikusnál feküdt, uborkapakolással az arcán, s hallotta a rádióban, amint az uráról szóló híreket elemzik. Már régóta tudott vakon üzeneteket küldeni a mobiljáról, egy pillanat alatt megírta Ádámnak az ultimátumot.

A férfi pedig épp ott tartott gondolatban, hogy bemegy a pályáról a székházba, és rögtönzött sajtótájékoztatón bejelenti: vállalja. Mindent elért már edzőként, amit klubszinten el lehet érni, bajnokságokat, hazai és nemzetközi kupákat. Egyedül a válogatott irányítása maradt, mint a karrier legfelső csúcsa.

Éva üzenetét olvasva csalódottan visszalőtte kapusuknak a kispadhoz pattanó labdát, majd egy halk scheissét sziszegett a fogai között. "Tudja, hogy ez számomra mennyire fontos lenne, és nem engedi. Mindig is féltékeny volt rám, a sikereimre, az időmre, de azért ezt nem gondoltam róla. Amikor itt állok a nagy lehetőség kapujában, egyszerűen megzsarol." Ez járt a fejében, mialatt Éva az uborkáitól megszabadító kozmetikusnőnek magyarázott.

- Senki sem vállalja a Nationalelf vezetését, mert tudják jól, hogy biztos bukás. Tudja Völler, Tudja Rehhagel, sőt még a holland Wenger is tudja, csak pont az én drágalátos férjem nem fogja fel, hogy ki fogják csinálni. A hazai világbajnokságon úgy leégünk, hogy ahhoz képest a Reichstag égése örömünnep volt, így sincs otthon sosem, a vérnyomása az egekbe szökik, és akkor az állítólagos jóakarói szövetségi edzőnek akarják.

Semmi nem állította volna el ezt a hömpölygő szóáradatot, ám a rádióműsorban kapcsolták a Bayern München székházát, ahonnan Ádám nyilatkozott.

- Nagy megtiszteltetésnek veszem, hogy a szövetség engem jelölt kapitánynak, de nem vállalom! - mondta bele az éterbe.

Éva megkönnyebbülten sóhajtott, s újabb monológba kezdett, ezért nem hallhatta a rövid nyilatkozat második mondatát.

- A feleségem nem engedi.

(Németország győzhet 2006-ban, Ottmar Hitzfeld örökre veszített.)

 

Cimkék: Nationalelf

Leírás

Hajnal Géza novellái fiúknak, férjeknek és agglegényeknek! (Minden szerdán.)

Keresés

Keres

Cimkék

Ádám (1), anyukák (1), apukák (1), újabb papucsok (1), Éva (1), bakfisok (1), büszkeség (1), bizonyítvány (1), budi (1), család (1), cseresznyefa (1), falikút (1), foci (2), Fradi (1), gatya (1), házasság (3), hieroglifák (1), Kádár János (1), Kazánkirály (1), kocsi (1), meccs (1), Nationalelf (1), nyaralás (1), rock (1), slicc (1), szerepek (1)

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

© 2008-2024, IGEN