Papucsok

Nyaralás

2010. április 14. 6:07 / Papucsok blog

Kaszab Ádám kiadta az ukázt: holnap reggel ötkor indulás!

Öttagú volt a család (papa, mama, három lány), sátorozni készültek a horvát tengerpartra, két hétre. Több vekkert is beállítottak.

Éva riadt elsőként, fél hatkor.

Rettegve ébresztgette urát.

A férfi már csukott szemmel őrjöngött: ő megmondta, hogy kérjenek telefonos ébresztést, de sose veszik komolyan a tanácsait. A kiabálásra a lányok is kipattantak ágyukból, s elfoglalták mindkét fürdőszobát. Éva azt sem tudta, hová kapjon, s közben még dühöngő férjét is csitítgatnia kellett.

Hétkor megkezdték a csomagok kihordását. A csomagtartó pillanatok alatt megtelt, s az utánfutó is szépen dagadozott. Nyolckor betuszkolódtak a Wartburgba, ám hiába volt a jármű már négyütemű, Buda legmeredekebb utcácskáján - ott lakott a Kaszab család - nem bírta felvontatni iszonyú terhét. Kilencig próbálkozott Ádám egyesben, utasok és a sátorvasak nélkül, de nem ment. A családfő angol barátjára gondolt, ki egyszer luxusautójával 70 mérföldes sebességgel lőtt ki a házuk elől, s a környékbeli kutyások ösztönösen ölbe kapták ebeiket a tovatűnő ezüstcsoda láttán.

Az utca nem csak meredek, de zsák is volt, végében 117 lépcsőfokkal. Ezen hordták le a lányok és Éva az immár teljesen kipakolt jármű tartalmát. Harmadszor is elszakadt Ádámban a cérna - éktelen üvöltözésbe kezdett az utca közepén -, amikor észrevette, hogy mit rejtenek az utazótáskák. A csata hamar eldőlt: a vasalót, hajsütővasat, CD-lejátszót otthon kellett hagyniuk az élénken tiltakozó fehérnépeknek. A szópárbaj végén a férfi vörös fejjel hörögte: "Éva, ha útközben meg mersz szólalni, kihajítalak az autóból! Amíg a határhoz nem érünk, csöndben maradsz!"

Féltizenegykor indultak el a lépcső alól. A kocsiban teljes csönd honolt. Szépen gyűrték a kilométereket.

Már vagy ötvenet is megtettek, mikor Ádám rosszat sejtve megkérdezte: "Melyik autópályán vagyunk?" Senki sem mert válaszolni. A következő tábla Hatvan és Salgótarján felé jelezte a kitérőt.
Este hatra értek a horvát határra, s éjjel kettőre a kempingbe. Akkor kezdtek sátrat verni.

Csodálatos két hetet töltöttek együtt.

 

Cimkék: nyaralás

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás.

Szólj hozzá!

Név: (kötelező)

Ábra:

Ha van felhasználó neved, inkább jelentkezz be! Ha nincs, inkább regisztrálj!

Küldés

Leírás

Hajnal Géza novellái fiúknak, férjeknek és agglegényeknek! (Minden szerdán.)

Keresés

Keres

Cimkék

Ádám (1), anyukák (1), apukák (1), újabb papucsok (1), Éva (1), bakfisok (1), büszkeség (1), bizonyítvány (1), budi (1), család (1), cseresznyefa (1), falikút (1), foci (2), Fradi (1), gatya (1), házasság (3), hieroglifák (1), Kádár János (1), Kazánkirály (1), kocsi (1), meccs (1), Nationalelf (1), nyaralás (1), rock (1), slicc (1), szerepek (1)

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

© 2008-2020, IGEN