Papucsok

Ruhák, cipők [+]

2009. április 29. 17:35 / Hajnal Géza

Éva 1954-ben, a kékesi gyógyüdülőből ezeket írta Ádámnak:

"Kis Fiam, ha mész a szabóhoz próbálni, a mikádót olyan bőre, azaz kényelmesre próbáljátok, hogy esetleg bőrbekecset tudjál alá felvenni. - Most gondolod magadban, mindig csak magyarázok. - Általában minden darabot kényelmesre csináljon. Reméljük, még hízni fogsz!!
... Kis Fiam, nézz be a szekrényedbe, hogy állsz fehérneműkkel, hogy tudjál rendesen váltani. Ha szükségesnek látod, inkább vidd el Irénhez, ő szívesen kimossa."

 

Tovább

Cimkék: Kádár János

Fürdetés [+]

2009. április 1. 15:36 / Hajnal Géza

Este van. Csöngetnek. Éva baljába kapja kisfiát, jobbjával elhúzza a kallantyút. Az ajtóban Ádám kollégája ácsorog. Nem köszön. Nem szól semmit. Az asszonyt félretolva belép a lakásba. Áttrappol a hosszú előszobán. A hallban a fotelba rakja kalapját és felöltőjét. Éva csak most éri utol. A csodálkozástól alig jön ki hang a torkán, bizonytalanul kérdezi:

- Mi járatban?

Tovább

Cimkék: Fradi

Leírás

Hajnal Géza novellái fiúknak, férjeknek és agglegényeknek! (Minden szerdán.)

Keresés

Keres

Cimkék

Ádám (1), anyukák (1), apukák (1), újabb papucsok (1), Éva (1), bakfisok (1), büszkeség (1), bizonyítvány (1), budi (1), család (1), cseresznyefa (1), falikút (1), foci (2), Fradi (1), gatya (1), házasság (3), hieroglifák (1), Kádár János (1), Kazánkirály (1), kocsi (1), meccs (1), Nationalelf (1), nyaralás (1), rock (1), slicc (1), szerepek (1)

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

© 2008-2020, IGEN