Papucsok

Nationalelf

2010. április 7. 6:03 / Papucsok blog

Mottó: Futball = Huszonkét ember kerget egy labdát, és a németek győznek.

"Ha elvállalod, elválok!" Ezt az sms-t kapta Ádám Évától. A nő a kozmetikusnál feküdt, uborkapakolással az arcán, s hallotta a rádióban, amint az uráról szóló híreket elemzik. Már régóta tudott vakon üzeneteket küldeni a mobiljáról, egy pillanat alatt megírta Ádámnak az ultimátumot.

A férfi pedig épp ott tartott gondolatban, hogy bemegy a pályáról a székházba, és rögtönzött sajtótájékoztatón bejelenti: vállalja. Mindent elért már edzőként, amit klubszinten el lehet érni, bajnokságokat, hazai és nemzetközi kupákat. Egyedül a válogatott irányítása maradt, mint a karrier legfelső csúcsa.

Éva üzenetét olvasva csalódottan visszalőtte kapusuknak a kispadhoz pattanó labdát, majd egy halk scheissét sziszegett a fogai között. "Tudja, hogy ez számomra mennyire fontos lenne, és nem engedi. Mindig is féltékeny volt rám, a sikereimre, az időmre, de azért ezt nem gondoltam róla. Amikor itt állok a nagy lehetőség kapujában, egyszerűen megzsarol." Ez járt a fejében, mialatt Éva az uborkáitól megszabadító kozmetikusnőnek magyarázott.

- Senki sem vállalja a Nationalelf vezetését, mert tudják jól, hogy biztos bukás. Tudja Völler, Tudja Rehhagel, sőt még a holland Wenger is tudja, csak pont az én drágalátos férjem nem fogja fel, hogy ki fogják csinálni. A hazai világbajnokságon úgy leégünk, hogy ahhoz képest a Reichstag égése örömünnep volt, így sincs otthon sosem, a vérnyomása az egekbe szökik, és akkor az állítólagos jóakarói szövetségi edzőnek akarják.

Semmi nem állította volna el ezt a hömpölygő szóáradatot, ám a rádióműsorban kapcsolták a Bayern München székházát, ahonnan Ádám nyilatkozott.

- Nagy megtiszteltetésnek veszem, hogy a szövetség engem jelölt kapitánynak, de nem vállalom! - mondta bele az éterbe.

Éva megkönnyebbülten sóhajtott, s újabb monológba kezdett, ezért nem hallhatta a rövid nyilatkozat második mondatát.

- A feleségem nem engedi.

(Németország győzhet 2006-ban, Ottmar Hitzfeld örökre veszített.)

 

Cimkék: Nationalelf

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás.

Szólj hozzá!

Név: (kötelező)

Ábra:

Ha van felhasználó neved, inkább jelentkezz be! Ha nincs, inkább regisztrálj!

Küldés

Leírás

Hajnal Géza novellái fiúknak, férjeknek és agglegényeknek! (Minden szerdán.)

Keresés

Keres

Cimkék

Ádám (1), anyukák (1), apukák (1), újabb papucsok (1), Éva (1), bakfisok (1), büszkeség (1), bizonyítvány (1), budi (1), család (1), cseresznyefa (1), falikút (1), foci (2), Fradi (1), gatya (1), házasság (3), hieroglifák (1), Kádár János (1), Kazánkirály (1), kocsi (1), meccs (1), Nationalelf (1), nyaralás (1), rock (1), slicc (1), szerepek (1)

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

© 2008-2020, IGEN